Proč je důležitá hydratace

Věděli jste, že voda tvoří asi 60 % lidského těla? Je nezbytná pro správné fungování našich orgánů, pro vylučování škodlivin z těla i pro zdraví a krásu naší pleti. Lidské tělo je velmi propracovaný systém, který dokáže ustát a vyrovnat různé disbalance. Někdy se ale vlivem vnitřních i vnějších faktorů může dostat do stavu dehydratace. V této chvíli musíme našemu tělu pomoci a nedostatek vody vyrovnat.

 

hydratace_clanek_uvodni

 

V tomto článku se dozvíte:

  • Proč je potřeba naši pokožku hydratovat 
  • Jak vypadá dostatečně hydratovaná pokožka?
  • Shrnutí - jak bojovat s dehydratací
  • Naše doporučení hydratačních produktů

 

 

PROČ JE POTŘEBA NAŠI POKOŽKU HYDRATOVAT?

Voda tvoří až 80 % obsahu pokožky a škáry (= nejcennější vrstva kůže - skládá se z pojivové tkáně a chrání tělo před poškozením). Vlhkost v pleti je zadržována hydrofobními látkami, avšak i tak dochází k její přirozené ztrátě. Proto je důležité, abychom jakýkoliv typ pleti hydratovali. Jak vnější formou – hydratačními produkty a péčí o pokožku, tak v rámci pitného režimu.

Kromě přirozené ztráty je dalším faktorem, který má vliv na hydrataci pokožky, věk. S přibývajícími lety voda v pleti ubývá a vznikají tak jemné linky a vrásky. Může za to přirozená ztráta látek, které na sebe vodu vážou a drží ji v pleti. Dalšími důvody mohou být například klimatizace, zvýšený pobyt na slunci, časté holení, namáčení a usychání pokožky bez ošetření (chlorovaný bazén, moře, pot) nebo nesprávné čištění pleti. V zimních měsících může být příčinou jak samotný chladný vzduch, tak i časté střídání zimy a tepla.

 

HYDRATACI JE TŘEBA UDRŽOVAT PŘI VŠECH TYPECH PLETI!

Zásadní je také znát rozdíl mezi pletí suchou a dehydratovanou. Suchá pleť je typ pleti, což je dlouhodobá charakteristika pokožky. Trpí nedostatkem mazu ve svých vrstvách a funkce přirozeného zadržování vody je oslabena. Oproti tomu dehydratovaná pleť je pouze přechodným stavem pokožky. Dehydratace tedy může postihnout všechny typy kůže, i tu mastnou. Chybou je si myslet, že pokud trpíte na mastnou a smíšenou pleť, není potřeba ji dodávat hydrataci. V takovém případě se může mastná pleť snažit „dohánět” nedostatek vlhkosti tvorbou ještě většího množství mazu. To se stává ve chvíli, kdy používáme na mastnou pleť agresivní péči a tím je pleť více a více vysušována.

 

hydratace_clanek_voda

 

JAK VYPADÁ DOSTATEČNĚ HYDRATOVANÁ POKOŽKA?

  • nevytváří se suchá místa a šupinky
  • pleť nijak nepne
  • je šťavnatá, plná a “naducaná”
  • zvýší se její elasticita - pleť je pružná 
  • má zdravý tón a barvu
  • pokožka není podrážděná nebo svědivá

 

hydratace_clanek_zena 

 

 

SPRÁVNÁ HYDRATACE V PÁR KROCÍCH!

1  Dodržujte pitný režim

      Vodu doplňujte tekutinami nebo z ovoce a zeleniny

 

2  Chraňte přirozené ochranné funkce pleti

       Vybírejte si pečlivě kosmetiku. Pleť zbytečně nedrhněte a nevysušujte agresivními přípravky. Starejte se o vaši pokožku šetrně a s láskou.

 

3  Zařaďte do každodenní péče hydratační produkt

      Můžete sáhnout po hydratačním krému, oleji nebo séru například s obsahem kyseliny hyaluronové nebo aloe vera. Svou rutinu můžete také doplnit květovou vodou.

 

4  Oleje a olejové produkty aplikujte vždy na vlhkou pleť!

       Aplikace olejíčků na pleť bez jejího předchozího namočení (obyčejnou nebo květovou vodou) může způsobit ještě větší dehydrataci.

 

5  Dodejte vaší pleti nadstandardní péči s hydratačními maskami

      Poskytněte vaší pleti něco navíc.

 

6  V zimním období pleť chraňte více

       Pleť může být v zimě více náročná, zkuste tedy používat hutnější, ale stále hydratační, krémy..

 

 

NAŠE DOPORUČENÍ NA HYDRATAČNÍ PRODUKTY

hydratace_clanek_serum 

 

Kosmetická řada s kyselinou hyaluronovou 

Kyselina hyaluronová je vysoce hydratační látkou, jelikož na sebe dokáže navázat opravdu velké množství vody (až 1000x větší hmotnost, než má ona samotná). V našem těle se vyskytuje přirozeně. Postupem věku se však tato molekula z pokožky vytrácí a je nutné ji doplňovat. Svými účinky dokáže vlhkost ve všech vrstvách kůže vyrovnat a tím také zmírnit projevy stárnutí pokožky, jako jsou vrásky. Zároveň neucpává póry a je tak výborným pomocníkem v péči o problematickou pleť.

Vyzkoušejte naše produkty z kosmetické řady s kyselinou hyaluronovou!

 

hydratace_clanek_ruzovka 

 

Květové vody

Květové vody (hydroláty) jsou 100% květinové vody, které vznikají jako vedlejší produkt při destilaci éterických olejů. Pro vyrovnání hydratace pokožky vám nejvíce poslouží Růžová nebo Levandulová voda. Oba hydroláty pomáhají dočišťovat pleť, zklidňují ji, tonizují a dodávají jí pořádnou dávku hydratace, jelikož mají schopnost uzamknout vlhkost v kožních vrstvách. Květové vody nemají žádnou kontraindikaci a můžete je používat, jak často budete chtít. Jsou velice oblíbené pro své univerzální využití - můžete obličej osvěžit kdykoliv během dne, může sloužit pro fixaci make-upu, jako odličovač nebo pro posilující efekt ji lze přidat do pleťové masky. 

 

hydratace_clanek_aloe 

 

Pleťový krém s aloe vera

Skvělé blahodárné účinky Aloe vera znali již starověcí Egypťané, kteří ji nazvali jako rostlinu nesmrtelnosti. Díky svým bohatým zásobám minerálů, vitamínů A, B, C a E, stopových prvků a enzymů spolu se schopností vázat na sebe vodu, Aloe zlepšuje celkovou hydrataci pokožky a napomáhá jejímu hojení. Všechna tato pozitiva můžete vyzkoušet na své pleti prostřednictvím našeho pleťového krému s Aloe vera.

 

hydratace_clanek_kolagen 

 

Kolagenová maska

Naše Kolagenová maska je dalším tipem, jak dodat pokožce pořádnou dávku hydratace. Obsahuje kyselinu hyaluronovou, extrakty zeleného čaje a další prospěšné látky, které dohromady poskytují pokožce dokonalou péči a udržují ji krásnou a pevnou. Hlavní složkou masky je hydrolyzovaný mořský kolagen, který vysoce hydratuje, redukuje vrásky a pigmentové skvrny, redukuje kožní nerovnosti a rozjasňuje. 

 

hydratace_clanek_malina

 

BIO olejíčky - malina, mandle 

Spousta lidí se používání pleťových olejíčků obává kvůli příliš mastné pokožce a ucpávání pórů. Avšak pokud si vyberete kvalitní olejíček přesně pro typ vaší pleti, vaše pokožka bude nadšená stejně jako vy. Olejíček v pleti olej působí jako bariéra, která ji chrání před nadměrným vysycháním. Vyzkoušejte náš malinový nebo mandlový olejíček a zařaďte ho do vaší rutiny v péči o pleť.