VÍTEJTE NA NAŠEM NOVÉM E-SHOPU VIVIEN COSMETICS * Pro přihlášení do účtu prosím obnovte vaše přihlašovací heslo. Potřebujete radu? Volejte 800 130 140

Zásady používání souborů cookies

 

| ZÁSADY SOUBORŮ COOKIES

Provozovatel e-shopu www.viviencosmetics.cz, společnost Oversale s.r.o. se sídlem Třída Edvarda Beneše 1534/62, 50012 Hradec Králové, IČ: 25959981, kontaktní e-mail oversale@seznam.cz, telefonní číslo 495 216 060 (dále jen „správce“) jasně a otevřeně sděluje, jak zpracovává Vaše osobní údaje v souladu s NAŘÍZENÍM EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2016/679, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES, obecné nařízení o ochraně osobních údajů (dále jen jako „GDPR“). Přečtěte si také Podmínky ochrany osobních údajů.

V zájmu transparentnosti tyto zásady poskytují podrobné informace o tom, jak a kdy používáme soubory cookies. Na našem webu www.viviencosmetic.cz zpracováváme soubory cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam.

 

| CO JSOU COOKIES?

Cookies jsou malé textové soubory, které vznikají automaticky při návštěvě jakékoliv webové stránky. Ukládají se v rámci vámi využívaného prohlížeče ve vašem počítači nebo mobilním zařízení a slouží k zaznamenávání informací o vaší návštěvě webové stránky. Konkrétní návštěvník však není na základě těchto informací identifikovatelný, cookies evidují návštěvníky na základě automaticky generovaných ID. Díky cookies si navštívené webové stránky pamatují vaše nastavení webových stránek, které jste na nich provedli při předchozí návštěvě (například použití filtrování, řazení produktů, nebo pro zapamatování obsahu košíku), takže tyto údaje nemusíte pokaždé opakovaně zadávat. Cookies proto zlepšují a zjednodušují návštěvu našich webových stránek.

 

| JAKÉ COOKIES POUŽÍVÁME?

Soubory cookies, které na našich webových stránkách používáme, lze rozdělit na 2 základní typy:

  • Krátkodobé (tzv. session cookies), které jsou uloženy dočasně a jsou smazány ihned poté, co zavřete prohlížeč. Tyto používáme například když využijete funkci Filtr produktů a také k tomu, abychom zkontrolovali, jestli jste přihlášeni nebo jestli jste do svého nákupního košíku vložili nějaké zboží.
  • Dlouhodobé (tzv. persistent cookies), které zůstávají ve vašem prohlížeči či zařízení po určitou dobu, a to nejdéle po 12 měsíců. Tyto  Pokud se přihlásíte k registrovanému účtu, tyto cookies použijeme například k uložení vámi zvoleného zboží do nákupního košíku nebo k zapamatování oblíbených produktů.

 

Cookies můžeme rozlišovat také podle jejich funkčnosti na:

  • Technické cookies, které jsou nepostradatelné pro základní funkčnost webové stránky a zajišťují její správné fungování. Bez těchto cookies byste například nemohli vložit zboží do košíku, odeslat objednávku nebo se přihlásit do vašeho zákaznického účtu.
  • Statistické cookies nám pomáhají s porozuměním toho, jak se uživatelé na našich stránkách chovají tím, že anonymně sbírají a reportují data.
  • Marketingové cookies slouží ke sledování chování zákazníka na webu a personalizaci obsahu reklam. Jejich záměrem je zobrazit relevantní reklamu, která je zajímavá pro jednotlivého návštěvníka.

 

Některé soubory cookies včetně jejich obsahu mohou shromažďovat informace, které mohou následně být využívány třetími stranami a které např. přímo podporují naše reklamní aktivity (tzv. „cookies třetích stran“). Např. informace o zakoupených produktech na našich webových stránkách mohou být zobrazeny reklamní agenturou v rámci zobrazení a přizpůsobení reklamních bannerů na Vámi zobrazovaných webových stránkách. Tyto cookies jsou však pro třetí strany v anonymizované podobě a dle těchto dat Vás nelze identifikovat.

 

| JAKÉ OSOBNÍ ÚDAJE ZPRACOVÁVÁME?

Soubory cookies shromažďují informace o používání našich webových stránek. Tyto informace zahrnují typ internetového prohlížeče a operačního systému, který používáte, název domény místa, ze kterého se připojujete (IP adresa), datum, čas a trvání návštěvy, počet návštěv, průměrný čas strávený na našich webových stránkách a stránky, které zobrazujete. Soubor cookies obsahuje také jedinečné identifikační číslo, které identifikuje váš prohlížeč. To nám pomáhá rozpoznat váš prohlížeč, když znovu navštívíte naše webové stránky. Rovněž sledujeme, jak vyhledáváte na našich webových stránkách a jaké zboží si prohlížíte.

 

| JAK JSOU COOKIES VYUŽÍVÁNY PRO CÍLENÍ REKLAMY?

K identifikaci produktů, které vás mohou zajímat, můžeme shromažďovat informace o navštívených stránkách nebo o produktech, které jste si zakoupili, abychom mohli prodávat zboží přímo Vám na míru. Spolupracujeme s místy elektronického obchodování, abychom zákazníkům nabízeli cílenou reklamu. Reklamu provozujeme prostřednictvím vlastních bannerů na našich webových stránkách a webových stránkách třetích stran.

Když navštívíte naši webovou stránku, webové stránky třetích stran (například stránky našeho obchodního partnera) nebo kliknete na reklamu našeho e-shopu, vaše webové aktivity mohou být sledovány prostřednictvím souborů cookies. Soubory cookies třetích stran vytvářejí naši obchodní partneři, kteří inzerují naše služby na jiných webových stránkách. Naši marketingoví partneři mohou poskytnout své vlastní soubory cookies k zobrazení personalizovaných reklam, které souvisejí s naším e-shopem.

Vaše údaje nikdy neposkytujeme, neprodáváme ani nevyměňujeme s třetími stranami za účelem obchodování.

 

| SOUHLAS S UKLÁDÁNÍM COOKIES V PŘÍPADĚ PERSONALIZACE REKLAM

Aktivním zaškrtnutím možnosti „Souhlasím“, která následuje za upozorněním v dolní části webu, znějícím následovně: „Tento web používá k měření a analýze návštěvnosti stránek, vylepšení funkcí a pro marketingové účely soubory cookie. Níže v nastavení si můžete vybrat preferovanou variantu, pro jaké účely použití cookies na naší webové stránce vyjadřujete souhlas. Více informací o souborech cookies" udělujete správci souhlas se zpracováním osobních údajů za účelem sbírání údajů o chování návštěvníků na našem webu na dobu, která je uvedena dále u jednotlivých cookies. Souhlas lze vzít kdykoliv zpět, a to pomocí změny nastavení příslušného internetového prohlížeče. Máte právo kdykoliv odvolat svůj souhlas se zpracováním osobních údajů (čl. 7 odst. 3 GDPR), právo požadovat přístup ke svým osobním údajům (čl. 15 GDPR), právo na jejich opravu (čl. 16 GDPR) nebo výmaz (čl. 17 GDPR), právo na omezení zpracování (čl. 18 GDPR), a vznést námitku proti zpracování (čl. 21 GDPR), máte právo na přenositelnost těchto údajů k jinému správci (čl. 20 GDPR), jakož i právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů, máte-li za to, že naše společnost při zpracování osobních údajů postupuje v rozporu s GDPR (čl. 77 GDPR). V případě uplatnění výše uvedených práv se můžete obracet na pověřenou kontaktní osobu - Monika Zhoufová, email: oversale@seznam.cz, tel.: 495 216 060.

 

| JAK MŮŽETE SOUBORY COOKIES OMEZIT?

Používání souborů cookies můžete snadno zakázat volbou nastavení ve vašem internetovém prohlížeči. Návod, jak zacházet se soubory cookies a jak je odstranit, najdete v „Nápovědě“ vámi používaného prohlížeče. Můžete nastavit blokování souborů cookies, nebo že si přejete být informováni pokaždé, když do vašeho počítače nebo mobilního zařízení bude odeslán nový soubor cookies. Dále si můžete nastavit anonymní režim, který neumožňuje sbírání údajů o chování návštěvníků webu. Vezměte prosím na vědomí, že pokud se rozhodnete blokovat cookies, nebudete moci využívat výhod všech funkcí.

Pokud nesmažete soubory cookies ze svého prohlížeče, můžeme tyto údaje použít k těmto účelům:

  • poskytnutí vhodnější reklamy na základě Vašeho zájmu
  • poskytnutí agregovaných hlášení aktivity reklam inzerentům a webům hostujícím reklamy
  • poskytnutí webům a majitelům aplikací údaje o tom, jak návštěvníci využívají tyto weby nebo aplikace
  • detekce a obrana proti podvodu a jiným rizikům, ochrana uživatelů a partnerů
  • vylepšení našich produktů

 

 Verze 1. účinná dne 25. 5. 2018