Jak pečovat o oční okolí?

Mnoho žen vidí speciální péči o oční okolí jako něco zbytečného. Řeknou si: “Vždyť používám kvalitní kosmetiku a pleťový krém, který se o všechno postará”. Jenže to není tak úplně pravda. Pojďte se na toto téma s námi podívat blíže!

vivien_clanek_oci 

 

Proč se o oční okolí starat jinak?

Kolem očí máme tu nejjemnější kůži na těle. O to více je náchylná na různé faktory, které její vzhled i kondici ovlivňují. Jedná se například o nedostatek spánku, stres, UV záření, modré světlo z elektroniky, nedostatek vody v těle, životospráva, genetika, ale především je to přibývající věk každého z nás, kdy se kůže časem povoluje a slábne. Některý z aspektů můžeme ovlivnit, jiný ne. Můžeme však tuto specifickou část naší kůže podpořit správnou péčí.

 

První známky stárnutí se objevují v očním okolí již kolem 25. roku věku. Kolem třiceti let se již v těchto místech objevují jemné vrásky. Je to však velmi individuální, ovlivněno všemi výše zmíněnými faktory. Čas sice (bohužel) zastavit neumíme, jeho vliv na pleť však ano. S pár minutami denně, věnovanými právě této části vaší pokožky, a speciálními kosmetickými přípravky můžete omezit viditelnost vrásek i kruhů pod očima.

 

 

7 kroků ke krásnému a mladistvému pohledu

 

      1. PREVENCE

         

        Jak již bylo zmíněno, od 20. roku věku se z pleti začíná přirozeně vytrácet hydratace a v následujících letech se tak projevují první známky stárnutí pleti. Čím dřív se tedy začnete starat o svou pleť a především o oční okolí, tím lépe bude vaše pleť v pozdějším věku vypadat. Můžete se řídit pravidlem: Jakmile se začnete líčit, začněte o pokožku adekvátně pečovat. Čím dříve totiž bude pokožka přijímat potřebné živiny a hydrataci, tím déle si udrží své přirozené funkce a tvorbu vrásek tak můžete oddálit o dobrých pár let, ne-li celé desetiletí. Do 40. let věku si vystačíte s lehčími fluidy nebo séry, následně je ale potřeba zařadit do své pleťové rutiny více regenerační přípravky.

         

      2. DŮKLADNÉ ODLÍČENÍ JE ZÁKLAD

         

        Máte zlozvyk jít spát neodlíčení? Pozor na to! Naprostým základem správné péče nejen o oční okolí, ale o celou pleť, je důkladné a hloubkové odlíčení. V rámci čištění očí a jejich okolí je podstatné používat šetrné přípravky a pokožku i oči odlíčit velmi jemně.

        Zapomeňte na mýdlovou vodu, která kůži extrémně vysušuje. Oční okolí je naopak třeba vysoce hydratovat a vyživit. K tomu jsou nejvhodnější odličovací mléka, které zbaví vaši pokožku i řasy make-upu a nečistot velmi šetrným způsobem. Pokud máte sušší pleť, můžete použít i pleťový olej (například avokádový), který je tou nejšetrnější variantou odlíčení očí. Na odstranění zbylých nečistot můžete použít odličovací vodu nebo květové vody (růžovou nebo levandulovou).

        vivien_clanky_ocni okoli_odliceni

        Kromě kosmetických přípravků dejte pozor i na kvalitu odličovacích tamponků, které by měly být vyrobeny ze 100% bavlny. Současným trendem jsou také látkové tamponky, které lze vyprat a opětovně použít. Zde dávejte pozor na čistotu tamponků a použití buď žádného nebo šetrného pracího přípravku.

         

        TIP: Pamatujte, odličovací přípravek nepatří na suchý tamponek! Nejdříve tamponek namočte, vyždímejte a teprve pak naneste odličovací mléko nebo olej. Přitiskněte tamponek na oko, nechte chvíli působit a následně jemnými tahy směrem dolů a z vnějších koutků směrem dovnitř odstraňujte nečistoty.

         

      3. VÝŽIVA PRO OČNÍ OKOLÍ

         

        Do určitého věku stačí používat výživný krém na celý obličej včetně očního okolí. Pokud se vám ale již objevují známky stárnutí nebo jim chcete aktivně předcházet, je třeba začít používat na okolí očí speciální péči. Ta se liší od pleťového krému nebo oleje svým určením na tu nejcitlivější kůži na těle. Díky své jemné textuře do pokožky snadno pronikají specifické aktivní látky určené přímo pro oční okolí.

        vivien_clanky_ocni okoli_vyziva

        Kromě výběru samotného přípravku je ale důležité hledět i na samotnou aplikaci účinných krémů. Krémy nebo séra na oči nanášejte dvakrát denně na pečlivě očištěnou a osušenou pleť. Aplikujte pomocí prstů a bez tlaku jemně vklepávejte přípravek z vnějšího koutku pod okem do vnitřního k nosu a pak pokračujte dále od vnitřního koutku nahoru pod obočí směrem k vnějšímu koutku. Několikrát pohyby opakujte. Tahy ve směru proti vráskám pomáhají předcházet jejich vzniku, očnímu okolí tak navíc dopřejete příjemnou masáž. Teprve pak můžete nanášet pleťový krém na celou pokožku obličeje.

         

      4. SPF OCHRANA

         

        Pro pleť a především oční okolí je velmi důležitá také ochrana před slunečním zářením. Produkty obvykle obsahují SPF 15, pro skutečný anti-aging je třeba ochrana alespoň v hodnotě SPF 30. Používejte tak ochranu před UVB i UVA zářením každý den.

         

      5. PRAVIDELNÁ REGENERACE

         

        Ještě než svou péči o oční okolí zakončíte krémem nebo sérem, pravidelně zařaďte do své rutiny krátký wellness. Můžete použít například chladivý obklad za pomocí gelových polštářků, které jen stačí zchladit a následně přiložit kůži. Jako náhrada mohou sloužit studené plátky okurky. Oči nechte zavřené a dopřejte si chvilku relaxu.

        vivien_clanky_ocni okoli_vyziva

        Dalším způsobem, jak ulevit vašim očím a jejich okolí, je jemná masáž. Stačí hladit kůži vždy ve směru od vnějších koutků k vnitřním. Masáž slouží nejen k úlevě, ale také ke zpomalení vzniku vrásek  a jejich prohloubení.

         

      6. NEZAPOMÍNEJTE NA RANNÍ HYGIENU

         

        Bylo by pro nás všechny pohodlné ráno vstát, obléct se a jít vstříc novému dni, avšak ranní hygienu se rozhodně vynechat nevyplatí . I když si můžete říct, že jste si přece pleť odlíčila večer, i ráno je nutné pleť vyčistit. Během noci pleť regeneruje a zároveň vyplavuje na povrch bakterie a jiné látky pomocí výpotků. Ty je potřeba z pleti odstranit pomocí pleťové nebo květové vody. Následně na pokožku naneste hydratační krém, který bude sloužit během dne jako bariéra a ochrana pleti před vnějšími vlivy.

         

      7. DBEJTE NA DOSTATEK SPÁNKU A KVALITNÍ ŽIVOTOSPRÁVU

         

        Řídíte se všemi předchozími radami, ale stále nic nepomáhá? Zde je třeba říci, že péče o oční okolí je třeba dlouhodobá a pravidelná péče. Kromě zmíněných tipů je tu poslední naše rada. Dbejte na dostatek kvalitního spánku a správnou životosprávu. Ty jsou zásadní pro celkovou vitalitu těla i mysli. Vždy tedy mějte na paměti, že vaše kůže a její projevy jsou jen odrazem vaší vnitřní kondice a pocitů.

         

 

 Naše tipy pro výživu očního okolí

 

vivien_kozi ocni

 

KOZÍ KRÉM NA OČNÍ OKOLÍ

Jemný přírodní krém pro zklidnění, osvěžení a hydrataci citlivé pokožky v okolí očí. Účinný komplex složek z kozího mléka napomáhá redukovat tvorbu mimických vrásek, zmírňuje podráždění a zarudnutí pokožky v okolí očí, předchází vzniku váčků.

 

  Zjistit více o produktu >  

 

 

 

 

06565_had_serum

 

 OMLAZUJÍCÍ KRÉM NA OČNÍ OKOLÍ HAD

Jemný oční krém s hadím jedem (2%) redukuje tvorbu mimických vrásek. Obsahuje vysoce účinnou anti-age látku SYN-AKE, která byla vyvinuta syntézou hadího jedu. Anti-age komplex doplňují čisté přírodní rostlinné oleje, kolagen a vitamín E.

 

  Zjistit více o produktu >  

 

 

 

 

vivien_hyaluron serum

 

LIFTINGOVÉ SÉRUM S KYSELINOU HYALURONOVOU 

Kyselina hyaluronová je látka přirozeně obsažená v lidském těle, která na sebe váže vodu. Umí zjemnit vrásky a dodat pleti pružnost a vláhu. Díky tomu je považována za skutečně maximálně účinnou péči proti stárnutí pleti.

Liftingové sérum redukuje a vyplňuje vrásky a vyhlazuje jemné linie obličeje včetně očního okolí.

 

  Zjistit více o produktu >  

 

 

 

vivien_arganovy_olej

 

SUCHÝ PLEŤOVÝ OLEJ S ARGANOVÝM OLEJEM

Suchý revitalizační olej je vyváženou kompozicí vzácných rostlinných olejů a vysoce účinných přírodních výtažků, které vám pomohou bojovat proti známkám stárnutí pleti.

 

  Zjistit více o produktu >